Narlar ortadan ikiye ayrılır.Lleğenlere sopalar yardımıyla cırparak nar tanelerini kabuklarından ayırır. Kabuklarından ayrılan narlar file torbalara ya da keten torbalara doldurulup temiz bir naylon uzerinde tepelenmek vasıtasıyla suları cıkarılıp kazanlarda veya kovalarda toplanır. Bu sular suzeklerle suzulup ateş yakılacak yerdeki komulere konur. Altına doldurulan odunlar calılar, cırpılar tutuşturulur. Bundan sonraki iş nar suyunu iyice kaynatmaktadır. Ama ilk kaynamaya başladığı zamanlarda dikkat edilmesi gereken kopuk oluşup taşabilir. Kopukler kevgir ya da suzeklerle alınıp dokulur. Ya da kaynayan nar suyuna soğuk olandan ilave edilerek hızı azaltılır. Kalaylanmış bakır komulerde duşuk ateşte iyice kaynatılarak yoğunlaştırılır. Bal kıvamına yakın yoğunlukta ocaktan indirilip soğumaya bırakılır.



Eki Goruntule 835639