1 kg. kadar kalın karpuz kabuğu
1,5 kg. tozşeker
1 limon suyu

Karpuz kabuklarını yıkayıp yeşil kısımlarını ince soyduktan sonra beyaz kısmını ucgen şekillerde doğrayıp haşlayınız. Daha sonra karpuz kabuklarını kirec suyuna koyup yarım saat kadar beklettikten sonra 5-6 kez yıkayınız. 1,5 kg. tozşekeri bir tencereye koyup uzerini 2-3 parmak gececek kadar su koyduktan sonra kıvamlı bir şurup hazırlayınız. Haşladığınız karpuz kabuklarını icine atıp 2-3 saat kadar kısık ateş uzerinde kaynatınız. Tencereyi indirmenize yakın, 1 limon suyu da katıp 2-3 taşım daha kaynatınız. Sıcak olarak kuru kavanozlara boşaltıp soğuduktan sonra kavanozların kapaklarını kapayınız. Serin bir yerde muhafaza ediniz. Gerektiği zaman servis yapın.