1/2 kg (1 paket) bruksel lahanası
1/2 lt sut
2 corba kaşığı un
3 corba kaşığı tereyağı
3 diş sarımsak
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber, pul biber

Bruksel lahanalarını ayıklayın, yıkayın. Kok kısımlarındaki sert yerleri kesin, buyuk olanların icinin de pişmesi icin uzerlerini artı şeklinde derince cizin.
Derin bir tencerede su kaynatıp tuz ekleyin. Bruksel lahanalarını suya koyarak 10 dk kadar pişirin, daha sonra soğuk sudan gecirip suyu iyice suzulene kadar suzgecte bekletin.
Başka bir tencerede tereyağını eritin, sarımsakları dilimleyip ekleyin. Biraz cevirdikten sonra unu ekleyip karıştırın. Bir yandan hızlıca karıştırarak soğuk sutu ekleyin ve koyu kıvamlı bir sos olana dek karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın.
Borcama bruksel lahanalarını dizin. Buyuk olanları birkac parcaya kesebilirsiniz. Uzerine kaşarın yarısını serpin ve beşamel sosu gezdirin. En uste de kalan kaşar peynirini serpin. Dilediğiniz kadar pul biber serpebilirsiniz, biz cok acı sevmediğimiz icin susleyecek kadar serptim.
180 derece ısıtılmış fırında pişmeye bırakın. Bir sure sonra ısıyı 200 dereceye yukseltip uzerini iyice kızarttıktan sonra fırından alabilirsiniz.