Malzemeler


Hamuru icin
1 yumurta
1 Cay bardağı sıvı yağ
250 gr tereyağı(oda sıcaklığında) tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 Su bardağı nişasta
2,5 -3 su bardağı un

Arası icin

1 Su bardağı tahin
3 yemek kaşığı pudra şekeri


Kenarları icin
1 su bardağı kavrulmuş susam


Yapılışı
Oda sıcaklığındaki tereyağı, pudra şekeri, sıvı yağ ve yumurtayı karıştırma kabına alalım ve elimizle karıştıralım.. Un ve diğer kuruları başka bir yerde karıştıralım eleyerek hamura ilave edelim ve ele yapışmayan kıvamda bir hamur elde edelim..
Hamur ele yapışmayacak şekilde olacak gerekirse un ilavesi yapabilirsiniz..
Hamuru un serptiğimiz zemin uzerinde acalım ve yuvarlak bir kalıpla şekiller cıkaralım..
Kurabiyelerin inceliği bıcak sırtından biraz kalın olacak..
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim ve 180 derecede ısıttığımız fırında uzerleri hafifce pembeleşene kadar pişirelim..
Tamamen soğumalarını bekleyelim.
Kurabiyelerimiz soğurken bizde icine sureceğimiz karışımı hazırlayalım.
Bunun icin tahin ve pudra şekerini derince bir kasede cırpalım..

Yuvarlak kurabiyelerden birine altta gorduğunuz gibi şekerli tahinden surelim diğerini uzerine kapatalım.
Kurabiyemizin etrafına da birazcık şekerli tahinden surelim ve kenarlarını kavrulmuş susama batıralım.

*Kalıbınız cay bardağı ya da biraz daha kucuk olabilir..
Susam kurabiyeye cok yakışıyor .
Genişletmek icin tıkla...


ALINTIDIR..