Oncelikle katılan arkadaşlarıma başarılar dilerim
Sponsorum sevgili kocacım seni cok seviyorum

Pasta keki Tarifi
Pastayı hazırlarken, pandispanyayı mutlaka 1 su bardağı kadar sutle ıslatın. Islatılıp bir gece bekletilmiş pasta pamuk gibi yumuşacık olur. İcinde yağ olmadığı icin ıslatılmayan pandispanya biraz kuru olabilir.
Yumurtanın sarısı ve aklarının ayrı ayrı cırpılması, daha cok kabarmasına ve yumuşak olmasına vesile oluyor.
Malzemeler (30 cm teflon tepsi icin)
5 adet buyuk boy yumurta
1 su bardağı + 2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı kaynar su (bu şekerin daha kolay erimesi icin)
1 tepeli su bardağı + yarım su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu

Yumurta aklarını bir kaba, sarılarını ayrı bir kaba alın.
Once yumurta aklarını bir fiske tuzla kar haline gelinceye dek cırpın.
Sonra şeker ve yumurta sarılarını cırpmaya başlayın. 2 kaşık kaynar suyu icine ekleyip hic durmadan cırpmaya devam edin. Rengi cok acık sarı olana dek cırpın.
Yumurta aklarını ilave edip tahta kaşıkla dikkatlice karıştırın.
Unu ve kabartma tozunu eleyip ağır ağır karıştırarak yedirin. Bu işlemi mikserle bir dakika kadar cırparak yapmanız daha kolay olacaktır.
Tereyağıyla yağlayıp, unladığınız tepsiye pandispanya hamurunu dokun ve yayın.
Sert bir zemin uzerine bir kac kez tepsiyi vurarak, icindeki hava kabarcıklarının cıkmasını sağlayın.
200 derecelik soğuk fırına pandispanyayı surun.
Kenarlarından kabarmaya başlayınca ısıyı 150 dereceye duşurun. Uzeri pembeleşince pandispanyayı fırından alın. Yaklaşık 17-18 dakikada pişiyor. Yinede cıkarmadan bir kurdan batırarak icinin hamur kalıp kalmadığını kontrol edin.
Fırından cıkardığınız pasta kekinin kenarlarını kurdanla surterek tepsiden ayrılmasını sağlayın ve bir tepsiye ters cevirin. Soğumadan kesmeyin ki hamurlaşmasın.

PASTA KREMASI
Malzemeler
5 su bardağı sut
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı(60 gr.)
1 paket vanilya şekeri

Kreması Nasıl Yapılır?
Sut, yumurta, un, nişasta ve şekeri tencereye alıp, cırpma teliyle iyice cırpın.
Ocağın altını yakıp karıştırma teliyle kaynayana kadar devamlı karıştırın.
2 dakika daha pişirip ocaktan alın.
Tereyağı ve vanilyayı ekleyip, mikserle 5 dakika kadar cırpın.
Ara sıra kabuk tutmaması icin karıştırın. Ilıyınca pastalarınızda kullanabilirsiniz.

Arkadaşlar pandispanyamızı ben bu şekilde kestim

Sonra bu şekilde de krema ile kapladım

sonra kasenin ustune tepsiyi kapatıp ters cevirdim

Kalan kremayı pandispanyanın ustune surdum

daha sonra krem şantiyi hazırladım bir paketin icinde 2 adet var
krem şantinin icine cok az kırmızı gıda boyası koydum onunla renklendirdim biraz pembe yaptım sonra dolaba koyup biraz katılaşmasını bekledim katılaştıktan sonra boyle bir şekil yaptım

son olarakta Bitter cikolata onuda nerdeyse 3 paket kullandım benmari usulu eritip

daha sonra aluminyum folyoyu bu şekilde keserek once boyle yapmaya calıştım

sonra yetmeyince bu şekilde folyoyu tekrar kestim eritiği cikolatayı boşalttım hepsini iyice yayıp dolaba koydum donması icin donduktan sonra ustunu susledim bu şekilde

kalan kremşantiylede cikolatanın ustune biraz şekil yaptım
Bu arada tarif icin Cahide Sultan'a cok teşekkur ederim onun pastası kadar olmasada birşeyler yapmaya calıştım