Merhabalar ben geldim yine

Ne zormus gun icin hazirlik yapmak,birde evde 3 ufaklik oldumu dahada zorlasiyor...

sunu belirteyim hemen,ben hic gunlere katilmam,bu sebeple eksiklerim olduysa kusuruma bakmayin

cok uzatmadan ilk tarifime geceyim...

Kol Boregi




MALZEMELER



4,5 su bardagi un
1 tatli kasigi tuz
aldigi kadar su
hamurun icine surmek icin yag
500 gr beyaz peynir

su,un ve tuzla kulak memsi kivaminda bir hamur yoguralim




yogurdugumuz hamurdan 10 adet beze yapalim(ben 8 yaptim,10 daha iyi oluyor)




bezemizi pasta tabagi buyuklugunde acip yag surdugumuz tezgahaindirelim ve her tarafini yaglayalim,butun bezeleri bu sekilde yaglayip ust uste indirelim..bezeler bittikten sonra en az 20 dk dinlendirelim
not: dinlendirmezsek acmasi zorlasabilir



dinlendirdigimiz hamurumuzu tek tek alip,elimizle kaldirip ceker gibi acalim


ben bir elimle foto cekip,digeriyle acmaya calistim,sadece nasil oldugunu gostermek icin,siz iki elinizi kullanarak yapin


hamurumuz incecik oluyor,yirtilmalar olabilir,hic sorun degil



ilk resimdekini tezgahta yaptim,tezgan kucuk gelince masaya gectim

actigimiz hamurun ust kismina peynnir koyalim, ve boregi,izi yuvarlayarak saralim,once ikiye katlayip,sonra resimdeki gibi katlayalim(siz yine istediginiz gibi yapabilirsiniz modelini)
istege gore peynire ,maydanoz ve bahart ekleyebilirsiniz,bizimkiler sade sevdiginden ben sade yaptim..



butun hamuru actiktan sonra yagli kagit serdigimiz tepsiye dizelim,uzerine kalan yagi ve yumurta sarisi surelim
200 derecede uzeri kizarana kadar pisirelim ve istedigimiz gibi servis yapalim...

afiyet olsun





GUL BAKLAVA



MALZEMELER



2 yumurta
1 cay bardagi yogurt
1 cay bardagi sut
1 cay bardagi sivi yag
1 paket kabartma tozu
aldigi kadar un

ICI ICIN


1 bardak tereyag ve siviyag karisimi
1 su bardagi cekilmis fistik
bugday nisastasi


Serbeti icin

1 kg seker
5 bardak su
1 tutam tuz

su ve sekeri karistirip ocaga alalim,seker eridikten sonra tuz ekleyip 10 dk hizli,10 dk kisik ateste kaynatalim,kivamina bakip sogumaya birakalim

Hamuru Icin
Butun sivi malzemeleri ve yagi bir kaba alip elimizle karistiralim



kabartma tozu ve unuda ekleyip,kulak memesi kivaminda hamurumuzu yoguralim




hamurumuzu cevizden kucuk 40 bezeye ayiralim




1 adet bezeyi nisasta yardimiyla pasta tabagi buyuklugunde acalim ve 1 beze daha alip ayni sekilde pasta tabagi buyuklugunde acalim...
actigimiz bu iki hamuru ust uste koyup,acabildigimiz kadar ince acalim




incelttigimiz hamuru orta kismindan tutup saat yonunde kiviralim




kivirdigimiz yere 1 kasikla fistik koyalim ve katlayip ters sekilde tepsiye dizelim.. Baklavaları tepsiye dizdikten sonra 1 bardak yağ karışımı baklavaların uzerine dokuyoruz..


200 derecede uzeri kizarana kadar pisirelim..firindan cikardigimiz baklavalarimiza soguk serbeti dokelim ve istedigimiz gibi servis yapalim...


Afiyet olsun


Bu da masamin diger ikramlari,sadece 2 tarifle masa cok bos duracagindan bende birkac bisey daha yaptim...





kizimin "Senin arkadaslarin gelecekse,bizimkilerde gelecek,bizede pasta isteriz"diye yaptirdigi kalpli pasta

Mercimekli kofte
Yaprak sarma
Renkli salata
Hindistan cevizli ve fistikli kurabiyeler

Cerez tabagi
cay
ve gazelin soyledigi bos kase


bunlarda masamin toptan fotograflari

hersey hazir sizi bekliyorum,hadi buyrun