Malzemeler

3 Adet Patates
2 Cay Kaşığı Tuz
1/2 Cay Kaşığı Karabiber - Pul biber
1 Corba Kaşığı Sıvıyağ
1/4 Adet Havuc
14 Adet Kuş Uzum
Uzeri icin

1 demet maydonoz
Bir kase sarımsaklı yoğurt
Yapılışı

Oncelikle Patatesleri yıkayıp bol suyla haşlayalım. Kabuklarını soyduktan sonra iyice ezelim. İcine tuzu, karabiberi ve sıvıyağı koyup yoğuralım. Patates puresinden ceviz buyukluğunde bir parca koparalım ve elimizde yuvarlayalım. Bir tabağa koyup ustune bastırarak hafifce yayvanlaştıralım. Arka kısmını baş ve işaret parmaklarımızda biraz cekerek uzatalım; bu kısım civcivin govdesi olacak.
Buyuk bir parca daha alıp tabağın ortasına koyup ustunu bastırarak yayvanlaştıralım ( Bu da civcivlerimizin maması olacak

Pureden kucuk bir parca daha koparıp yine elimizde yuvarlayalım. Bunu da yayvanlaştırdığımız parcanın on kısmına yerleştirelim; bu da civcivin başı olacak.

Baş tarafa 2 adet kuş uzumu yerleştirerek, civcivin gozlerini yapalım.

Havucu ince halkalar halinde doğrayalım, halkaları şerit halinde keselim. İki minik havuc parcasını civcivin ağız kısmına gelecek şekilde yerleştirelim.

Daha sonra kaşık yardımıyla sarımsaklı yoğurdu civcivlerin uzerine ve ortada ki puremizin uzerine dokelim

Sarımsaklı yoğurdumuzun ustune de maydonozlarımızı serpip servis yapalım

Afiyet olsun




