Malzemesi
1 kiloluk Kefal Balığı
1 buyuk baş soğan
2 havuc
2 kucuk kırmızı pancar
2 corba kaşığı zeytinyağı
2 corba kaşığı tereyağı
1 corba kaşığı un
7 bardak su
Tuz
Karabiber
1 demet maydanoz
BALIK TERBİYESİ İCİN
1 limon
1/2 su bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
2-3 adet defne yaprağı
CORBA TERBİYESİ İCİN
3 yumurta sarısı
Yarım bardak sut

Ayıklanmış ve temizlenmiş balığın filetosunu cıkartın. Kafasını yıkayıp saklayın. Terbiyesi icin cam, ya da porselen bir kapta, limon, zeytinyağı, tuz, karabiber, cok ince kıyılmış limon kabuğu rendesi ve defne yapraklarını karıştırıp, filetoları bu karışıma yatırın.
Soğan, havuc ve kırmızı pancarı ayıklayıp, kuşbaşı doğrayın.
Bir tencerede, zeytinyağı ile, 1 kaşık tereyağını ısıtarak, sebzeleri uzerine ilave edip, yavaşca karıştırın. Sebzelerin yumuşamasını sağlayın. Unu ekleyerek, 1-2 dakika karıştırın.
6-7 bardak su koyup, tuz ve karabiber katarak, balığın başıyla birlikte harlı ateşle 15-20 dakika kaynatın. Karışımı, ince delikli suzgecten gecirin. Suzulen balık suyunu, birkac bardak sıcak su ilave ederek 4-5 dakika daha kaynatın.
Terbiye olarak hazırladığınız kısmı suzup daha kucuk parcalara bolduğunuz balık parcalarını, yumurta sarıları, sut ve birkac corba kaşığı suyla cırpın ve sıcak corbaya azar dzar yedirin.
Uzerine, ince kıyılmış maydanoz serpin ve isterseniz kızarmış ekmekle servis yapın.

kaynak: lezzetler.com