Malzemeler:
tavuk goğsu
bir kase yoğurt
Tepeleme 1 yemek kaşığı un
1 yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı limon suyu
Tavuk bulyon veya evde pisirdiginiz tavuğun suyu...
Yapılışı:
tavuk goğsunu onceden hasliyoruz ve didikliyoruz. .
Yoğurt ve diger malzemeleri tencerede cırpın ve kıvama getirmek icin soğuk su dokun. ..
Iyi ce karıştırın ve sonra ocaga alıp kaynayana kadar cirpmaya devam edin...Pistikten sonra ustune gezdirecegimiz sosu hazırlayabilirsiniz. .
sıvıyağ ve kırmızı renk biber i karıştırın. ..
Once yoğurt corbası nı daha sonra didikledigimiz tavuklari ve en son sosu dokerek servise hazırlayabilirsiniz. ..
afiyet olsun. ..
Ben normalde corba sevmem. ..ama bu corbaya bayılıyorum. ..