Malzemeler :

yarım kilo kırmızı mercimek

1 adet soğan

2 diş sarımsak

2 adet biber

1 adet soğan

1 adet domates

1 adet havuc

1 adet pırasa (isteğe bağlı)

bir tutam maydanoz

1/2 kaşık salca

sıvı yağ

tuz , pul biber , karabiber

su ( isteğe bağlı et suyu veya tavuk suyuda olur)

Kıtır ekmek icin malzemeler:

5 dilim ekmek ( ufak kareler halinde kesilmiş)

sıvı yağ ( tereyağı da olabilir)

tuz , pul biber , karışık baharat

Corbanın yapılışı : ilk once soğanı kavurun sonra biberi ve domatesi ekleyin iyice kavurun ve salcayı katın salcayı da kavurun ( yalnız kısık ateşte kavurursanız daha guzel olur) enson mercimeği de ekleyin 1/2 dk onu da kavurun yavaş yavaş suyu ekleyin biraz mercimekten fazla olsun suyu tuzu ve baharatlarını katın. Mercimek ezilinceye kadar pişirin ( eğer puruzsuz olmasını istiyorsanız blendırdan gecire bilirsiniz.) Ve sıcak servis edin.

Kıtır ekmek yapımı : İlk once fırını 175 derecede ısıtın tepsiye fırın kağıdı serin ekmekleri uzerine serin ve yavaş yavaş sıvı yağı gezdirin baharatlarını ve tuzu serpin uzerine ve fırına surun kızarıncaya kadar pişirin.

Puf noktası : Corbamızı sıcak olarak servis ediniz ve ekmek kıtırlarını uzerine koyun.İsterseniz ekmekleri uzun şerit halinde kesip pişirip oylede servis edebilirsiniz.