Ben bu aralar iyi alistim pratik yemeklere.Son anda yemek yapinca boyle oluyor iste

Ozellikle calisan arkadaslar icin ideal. Aksamdan hazirlanip,yemekten 1 saat once firina verilebilir...
Bir kg Patlican
Yarim kg kiyma(orta yagli)
Iki-uc dilim ekmek
Bir yumurta
Bir sogan
Uc corba kasigi salca
Iki adet domates
Iki adet yesil biber
Siviyag
Su
Karabiber ,pulbiber,tuz
Kiymanin icine sogani rendeliyoruz.Ekmek dilimlerini suda birkac dakika beklettikten sonra suyunu sIktigimiz ekmekleri kiymaya ekliyoruz.Daha sonra yumurtayi,tuzu,karabiberi,pulbiberi ve gerekirse biraz su ekleyip yoguruyoruz.Eger cok yumusak olursa ekmek eklenebilir.(kuru,cekilmis ekmeginiz varsa o da olabilir)
Patlicanlari yikayip,saplarini kestikten sonra hemen hemen kursun kalem kalinliginda

dilimleyip tuzlu suda bekletiyoruz.Sudan alip sIkTIktan sonra,Kofte sekli verdigimiz kiymadan alip bir patlican bir kofte seklinde firin tepsisine siraliyoruz.Kofteleri cok kalin yapmayin ki cig kalmasin.Eger yanyana dizerken zorlanirsaniz bikac taneyi ustuste diztikten sonra,yan yatirarak isinizi kolaylastirabilirsiniz.Bu sekilde tum patlicanlari ve kofteleri siraliyoruz.Domatesleri ve biberleri de halka halka dograyip tepsinin ortasina gelisiguzel koyuyoruz.Salcayi suyla iyice akici kivama getirdikten sonra,yarim cay bardagindan biraz fazla siviyagi ve biraz tuzu da ekleyip karistiriyoruz.Patlican ve koftelerin uzerine bu sosu gezdiriyoruz.Yarim cay bardagi suyu da dokup,tepsinin uzerini hava almayacak sekilde aluminyum folyoyla kapatiyoruz.Bu sekilde onceden isitilmis 180 derece firinda yaklasik 30 dk pisiriyoruz(bu sure degisebilir,kontrol edilmeli).Patlicanlar yumusayip,kofteler pisince uzerini acip 10-15 dk da suyunu cekip, uzerinin kizarmasi icin bekletiyoruz.Fakat ara ara bakip suyundan patlican ve koftelerin uzerine gezdiriyoruz ki kurumasinlar.