MALZEMELER
600 gram bal kabağı (yaklaşık 1,5 dilim) 1 adet yumurta 3 yemek kaşığı lor peyniri 1 yemek kaşığı un 6 dal dereotu (sadece yaprak kısımları) 3 adet taze soğanın yeşil kısımları 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı rendelenmiş muskat cevizi 1 cay kaşığı karabiber 1 cay kaşığı tuz KAC KİŞİLİK?
6 KİŞİLİK

HAZIRLAMA SURESİ
15 DAKİKA

PİŞİRME SURESİ
35 DAKİKA

Puf noktası:

Bal kabağı dilimini yeşil kısmını da alacak şekilde kabuklarını temizlemeye dikkat edin.

Pişirme onerisi:

Malzemeler 26 cm.lik kelepceli kek kalıbı icindir. Pişirme kabınızın buyukluğune gore kullanacağınız malzeme miktarını azaltıp, arttırabilirsiniz. Diğer bir alternatif; kalıbınız 26 cm.den daha kucukse, mucveri yine aynı olculerle yapabilirsiniz. Bu şekilde hazırladığınızda daha kalın dilimler elde edersiniz.

Tadını etkilememesi icin; dereotunun yaprak, taze soğanların yeşil kısımlarını kullanıyoruz.

NASIL YAPILIR?
Kabuk kısımlarını aldığınız bal kabağını rendeleyin. Dereotu yapraklarını ve taze soğanların yeşil bolumlerini cok ince doğrayın. Rendelenmiş bal kabağı ve doğradığınız malzemeleri karıştırma kabına alın. Yumurta, lor peyniri, un, zeytinyağı, rendelenmiş muskat cevizi, karabiber ve tuzu ekledikten sonra tum malzemeyi harmanlayın. Tabanına yağlı kağıt serdiğiniz kelepceli kek kalıbına mucver karışımını koyun. Karışımı kalıba duzgunce yayın. Onceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirin. Mucveri fırından cıkardıktan sonra, beş dakika oda ısısında bekletin. Kelepceli kalıbın kenarını dikkatlice acın. Bir servis tabağını mucverin uzerine kapatıp ters cevirin, yağlı kağıdı cıkartın. Dilimleyerek yanında yoğurtla birlikte servis yapın. Kaynak:yemek.com