
MALZEMELER
500 gram karnabahar 200 gram kabak 3 adet yumurta 200 gram yarım yağlı beyaz peynir 3 adet taze soğan 4 dal dereotu 4 dal maydanoz 5 yemek kaşığı (silme) tam buğday unu 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 cay kaşığı tuz 1/2 cay kaşığı karabiber Fırın kabını yağlamak icin:
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Pişirme onerisi:
Mucveri porsiyonluk kaplarda da hazırlayabilirsiniz.
Kullandığınız yeşillik miktarını arzu ettiğiniz oranda arttırabilirsiniz.
Yapılışı
Ciceklerine ayırdığınız karnabaharı, bol suyla yıkadıktan sonra derin bir tencereye alın. Uzerini gececek kadar kaynar su ve 1/2 cay kaşığı tuz ilavesiyle 8-10 dakika kadar haşlayın. Kabuğunu soyduğunuz kabakları ve yarım yağlı beyaz peyniri rendenin kalın tarafıyla rendeleyin. Taze soğan, dereotu ve maydanozu ince ince doğrayın. Haşlanan karnabaharları, suyunu suzdukten sonra karıştırma kabına alın. Bir catal yardımıyla ezerek, pure haline getirin. Yumurta, rendelenmiş beyaz peynir ve kabak, doğranmış yeşillikler, tam buğday unu, zeytinyağı, kalan 1/2 cay kaşığı tuz ve karabiberi ekleyin. Tum malzemeyi karıştırdıktan sonra zeytinyağı ile yağladığınız fırın kabına aktarın. Uzerini bir spatula yardımıyla bastırarak, duzeltin. Onceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 20 dakika uzeri kızarana kadar pişirin. Fırından cıkan karnabahar mucverini dilimledikten sonra ayran ile birlikte servis edin. Sağlığını duşunen sevdiklerinizle paylaşın. Kaynak: aileyizbiz