
Osmanlı mutfağından gunumuze uzanan yadigar tatlılardan biri olan keşkul; toz badem ve rendelenmiş Hindistan cevizi sayesinde aromalı, hoş kokulu ve şerbetli tatlılara oranla daha hafif ve az kalorili, pratik bir tatlı seceneği.
MALZEMELER
5 su bardağı sut 1 adet yumurta sarısı 1,5 su bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı buğday nişastası 5 yemek kaşığı toz badem 2 yemek kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi Servisi icin:
2 yemek kaşığı kabuksuz ciğ badem 1 yemek kaşığı file Antep fıstığı KAC KİŞİLİK?
5 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SURESİ
10 DAKİKA
PİŞİRME SURESİ
25 DAKİKA
Puf noktası:
Topaklanmaması icin surekli karıştırarak pişirmeye dikkat edin.
NASIL YAPILIR?
Sut, yumurta sarısı, toz şeker, buğday nişastası ve toz bademi derin bir tencereye aktarın. Orta ateşte bir cırpıcı yardımıyla surekli karıştırarak pişirin. Kaynamakta olan keşkul karışımına rendelenmiş Hindistan cevizini ekleyin ve karıştırın. Pişen keşkulu servis kaselerine paylaştırın. Uzerlerini kabuksuz ciğ badem ve file Antep fıstığı ile susledikten sonra soğuk olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın. Alıntıdır: Keşkul Tarifi