ağızda dağılan misler gibi bir tatlı

şerbet hazırlanır.

1 paket oda ısısında margarin
1 yumurtanın tamamı 1 tanede yumurta beyazı sarısı ustune surulecek
2 yemek kaşığı pudra şekeri yada tozşeker
1 cay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı sıvıyağ
aldığı kadar un
şerbeti icin
5 subardağı şeker
7 subardağı su
yarın limon
1 paket vanilya

once şerbet kaynamaya konulur kaynamaya cıkınca limonu sıkılır.şerbet guzel kıvamlı bir şerbet olacak sıvı olmıcak baklava şerbeti gibi yoğun şerbet olacak.şerbet pişip ocaktan alınacağı zaman vanilyası konup karıştırılacak.ve fırından cıkan tatlıya dokulecek.

hamur icin margarin irmik yumurtalar şeker sıvıyağ kabartma tozu vanilya konulup uzerinede aldığı kadar un konupkulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlanır.ceviz buyukluğunde parcalar koparılıp yağlanmış tepsiye dizilir.uzerine ayrılan yumurta sarısı surulup fırında pişirilecek.
pişen sıcak hamurların ustune sıcak şerbet gezdirilir.şerbeti cekincede servis yapılır.
afiyet olsun.
bu malzemeden ben 48 tane şekerpare cıkardım.