Malzemeleri

Keki icin Malzemeler
5 adet yumurta
10 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
10 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabarma tozu

Şerbeti icin Malzemeler
5 su bardağı soğuk sut
5 yemek kaşığı toz şeker
400 ml. krema
2 yemek kaşığı sut tozu

Karameli icin Malzemeler
5 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı margarin
1 paket krema

YAPILIŞI
Karıştırma kabına yumurta ve şekeri ilave edip rengi acılıncaya kadar cırpın.

Yağı yavaşca ekleyip cırpmaya devam edin, icine un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı koyup karıştırın.

Karıştırdığımız malzemeleri sıvı karışıma karıştırın, yavaşca karıştırın.

Tamamen harmanlandığında fırın tepsinize dokun ve 170 derece onceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin.

Tum şerbet malzemelerinizi bir kaseye koyun ve sut kopurunceye kadar cırpın ve dolaba kaldırın.

Karamel icin şekeri teflon tavaya koyup karamel oluncaya kadar pişirin, margarin ve kremayı hızlıca icine ilave edin ve karıştırın.

Kek ılıkken dilimleyip keke kurdanla delikler acın ve soğuk şerbeti uzerine dokun. Şerbeti tamamen cektiğinde uzerine karamel dokerek servis edin.

Not:
Keke şerbetini yavaş yavaş ilave edin, kekin şerbeti tamamen cekmesini bekleyin.
Kekin şerbetini verdikten sonra buzdolabında bir sure dinlendirmeniz daha iyi sonuc almanızı sağlar.
Eğer uzerinde fazlaca kopuk kalırsa karameli dokmeden once kopuğun bir kısmını alın.

ALINTIDIR.