Malzemeler
1 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı zeytinyağı 4 adet iri soğan (cok ince dilimlenmiş) 2-4 diş sarımsak (cok ufak doğranmış) 1 tatlı kaşığı esmer şeker Yarım tatlı kaşığı kekik 2 yemek kaşığı un ½ su bardağı sirke 8 su bardağı tavuk suyu 6-8 dilim baget ekmek (kızartılmış) 1 diş sarımsak 340 gram gravyer peyniri rendesi Maydanoz (kıyılmış)
Hazırlanışı
* Tereyağı ve zeytinyağını bir tencereye alın, orta ateşte ısıtın. Soğanları ekleyin, yumuşayıp hafif kahverengileşene kadar, yaklaşık 12 dakika kavurun. Sarımsak, şeker ve kekik ilave edip soğanlar iyice kahverengileşene kadar, yaklaşık 30-35 dakika kavurun.
* Uzerine un serpip yedirin. Sirke ve tavuk suyunu ilave edip kaynamasını bekleyin. Bu sırada uzerinde oluşan kopukleri kaşıkla alın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 45 dakika pişirmeye devam edin. Fırın ızgarasını ısıtın.
* Ekmeklerin uzerine sarımsak surun. Corbayı ısıya dayanıklı 8 kaba boluşturun, uzerine ekmekleri yerleştirin. Peynir rendesini koyup peynirler eriyene kadar 3-4 dakika fırında bekletin. Kıyılmış maydanoz yaprakları ile susleyerek servis edin.