Populer Muzik Sanatı Vakfı’nın (POPSAV) yonetim kurulu onceki gun telif hakları konusu icin bir araya geldi. Toplantıda konuşma yapan Erol Evgin, “Altın Duetler” albumu icin MUYOBİR’in verdiği telifin şaşırtıcı olduğunu soyledi.
Populer Muzik Sanatı Vakfı (POPSAV) yonetim kurulu, Muzik Yorumcuları Meslek Birliği’nde (MUYORBİR) yaşanan aksaklıklara, bunların sebeplerinin saptanması ve duzeltilmesine yon vermek amacıyla bir araya geldi. Baltalimanı’ndaki Portaxe adlı mekanda buluşan uyeler, telif haklarının hakkaniyetle dağıtılması yonunde MUYORBİR’in alması gereken duzenlemeleri tartıştı. Basına acık gercekleşen toplantıda Erol Evgin, dijital ortamlardan elde edilen gelirlerle MUYORBİR tarafından toplanan telif gelirlerin arasında ucurum olduğunu soyledi: “Altın Duetler albumumde Sıla ile guzel bir calışmaya imza attık. Bu albumun sadece YouTube geliri benim bugune kadar meslek yaşamımda elde ettiğim en buyuk gelirdi. Rakamı telaffuz etmeyeceğim. Fakat boyle cok sevilen albumden bana MUYORBİR’den gelen gelir biri 10 bin TL, biri de 12 bin TL olmak uzere toplamda 22 bin TL oldu. Bu cok enteresandır.”
Erol Evgin, “Altın Duetler” albumunde Sıla ile birlikte “Ateşle Oynama” şarkısını seslendirdi.