Makarnayı icine bir yemek kaşığı tuz ve yapışmaması icin goz kararı zeytinyağı kattığınız kaynar suyun icinde diri kalacak şekilde haşlayıp isterseniz soğuk sudan gecirip suzun. Bir kenarda bekletin.
Bu arada sosu hazırlamak icin geniş ve derin bir tavada zeytinyağını kızdırın, ince kıyılmış soğan ve ezilmiş sarımsakları tavaya alıp yumuşayana kadar kavurun. Daha sonra doğranmış domatesleri ilave ederek suyunu cekene kadar kavurmaya devam edin.
Tavadaki karışıma kıyılmış maydonoz, tuz, karabiber, parmesan peyniri� ve acı sosu da ilave ederek biraz daha kavurduktan sonra 1,5 cay bardağı su ilave edip ateşi kısın ve suyunu cekip sos yoğunlaşana kadar arada karıştırarak pişirin.
Pişirdiğiniz sosu el blenderından gecirerek puturlerini alın.
Suzduğunuz makarnayı sosla karıştırıp servis tabaklarına paylaştırıp uzerine bolca parmesan peyniri rendesi serperek sıcak servis yapın.