Malzemeler:

200 gr. Amerikan pirinci
1 yemek kaşığı kuru nane
½ demet dereotu
Kırmızı, sarı ve yeşil biber
Badem
Zeytinyağı
Karabiber
Kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
Tuzsuz badem
Marul yaprakları



Hazırlanışı:

Biberlerin icini alıp kozleyin. Ve bir kaba alın. Pirinci haşlayın. Diğer tarafta bademlerin kabuklarını kolay cıkarmak icin kaynamış suda 2-3 bekletin ve sonra kolayca soyun. Yapışmaz bir tavada zeytinyağını kızdırın. Pirinc, dereotu, badem, kuru nane, kırmızı pul biber, kekik, tuz, karabiber ilave edin ve 2-3 dakika kavurun. Onceden kozleyip ayırdığınız biberlerin icine bu karışımı doldurun.
Marul yapraklarının uzerinde servis edin