Yemeğin Tarifi
Ahtapotu temizlenmiş ya da dondurulmuş olarak alın.
Ahtapotu 1 diş sarımsak ve 4 sap maydanozla birlikte bir tencereye koyun. Uzerini kaplayacak kadar su ilave edin. Ahtapot iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.Haşlanmış ahtapotu kucuk doğrayın. Salata kasesine koyup, uzerine beyaz şarap gezdirin.
Sosunu hazırlamak icin, zeytinyağı, limon suyu, ezilmiş 2 diş sarımsak, tuz ve karabiberi karıştırın.
Ahtapot salatasının uzerine ince kıyılmış taze soğan ve maydanoz serpip, ince kesilmiş limon kabuğu, zeytin ve ikiye bolunmuş kiraz domateslerle susleyin. Hazırladığınız sosu salatanın uzerine gezdirip, servis yapın.
nepişirsem.com
