Malzemeler (3-6 Kişilik)
· 3 adet sert armut
Sosu icin:
· 2 yemek kaşığı Luna (70 gr)
· 2 bardak elma suyu
· 3 yemek kaşığı dolusu bal
· 1 su bardağı cırpılmış suzme yoğurt
Hazırlanışı:
Armutları yıkayıp 4 parcaya bolun ve cekirdek kısmını cıkarıp kenara alın. Sos tenceresinde elma suyu, bal ve Luna ’yı kaynatın. Ardından hazırladığınız sosu fırın tepsisine dizdiğiniz armutların uzerine dokun. Armutların uzerini folyo ile orterek onceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Daha sonra folyoyu kaldırarak 10 dakika daha armutlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Tepsiyi fırından alıp soğumaya bırakın.
Soğuyan armutları servis tabağına alın ve uzerine tepsinin dibinde kalan sosu gezdirin. Kalan sosu ise yoğurtla birlikte cırpın ve tatlınızın uzerine gezdirerek servis yapın.
Taclandıran oneriler:
Tatlının sosunu hazırlarken bir adet cubuk tarcın ve 3 adet karanfil eklerseniz egzotik bir lezzet de elde edebilirsiniz.