Ayva Tatlısı
MALZEMELER (8 Kişilik)
4 adet buyuk boy ayva 16 yemek kaşığı toz şeker 5 su bardağı su 1 adet cubuk tarcın 3 adet karanfil Servisi icin:
100 gram kaymak 4 yemek kaşığı toz antep fıstığı
YAPILIŞI:
- Bol suda yıkadığınız ayvaların kabuklarını soyun ve ortadan ikiye kesin. Ayva cekirdeklerini daha sonra kullanmak uzere bir kenara ayırın.
- Geniş tabanlı bir tencereye tek sıra halinde dizdiğiniz her bir ayvanın uzerine tepeleme 2 yemek kaşığı toz şeker ekleyin.
-Tencereye ayvaların uzerini cok az ortecek şekilde yaklaşık 5 su bardağı su ekleyin.
-Şerbet renginin kırmızı ve aromalı olması icin; ayva cekirdeklerini, cubuk tarcını ve karanfilleri ilave edin.
-Pişen ayvaları servis tabağına alın ve şerbetinden uzerlerine gezdirin.
-Kaymak ve toz Antep fıstığı ilavesiyle ılık ya da soğuk olarak tatlıları servis edin.
Puf noktası:
Ayvaları soyduktan sonra limonlu suda bekletirseniz, ayvaların kararmamasını sağlarsınız.
Pişirme onerisi:
Ayva tatlısını; 30 dakika tencerede ardından onceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika daha pişirerek karamelize bir tat elde edebilirsiniz.