Ayva Tatlısı





MALZEMELER (8 Kişilik)
4 adet buyuk boy ayva 16 yemek kaşığı toz şeker 5 su bardağı su 1 adet cubuk tarcın 3 adet karanfil Servisi icin:
100 gram kaymak 4 yemek kaşığı toz antep fıstığı
YAPILIŞI:

- Bol suda yıkadığınız ayvaların kabuklarını soyun ve ortadan ikiye kesin. Ayva cekirdeklerini daha sonra kullanmak uzere bir kenara ayırın.

- Geniş tabanlı bir tencereye tek sıra halinde dizdiğiniz her bir ayvanın uzerine tepeleme 2 yemek kaşığı toz şeker ekleyin.

-Tencereye ayvaların uzerini cok az ortecek şekilde yaklaşık 5 su bardağı su ekleyin.

-Şerbet renginin kırmızı ve aromalı olması icin; ayva cekirdeklerini, cubuk tarcını ve karanfilleri ilave edin.

-Pişen ayvaları servis tabağına alın ve şerbetinden uzerlerine gezdirin.

-Kaymak ve toz Antep fıstığı ilavesiyle ılık ya da soğuk olarak tatlıları servis edin.

Puf noktası:

Ayvaları soyduktan sonra limonlu suda bekletirseniz, ayvaların kararmamasını sağlarsınız.

Pişirme onerisi:

Ayva tatlısını; 30 dakika tencerede ardından onceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika daha pişirerek karamelize bir tat elde edebilirsiniz.