
Sandvic Poğaca Tarifi
Malzemeler:
1 cay bardağı yağ 1 cay bardağı sut 1 cay bardağı yoğurt 1 yumurta 1/2 paket yaş maya 1 yemek kaşı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 4 su bardağı un Uzeri icin:
1 yumurta sarısı 1 tutam dereotu 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı zeytin yağı Geniş bir karıştırma kabına unu eleyerek koyup, tuz ve şekeri uzerine serpiştiriyoruz. Ortasını acarak mayayı koyuyoruz. Oda ısısındaki sut, yoğurt ve yağı ilave ettikten sonra yumurtayı -uzerine sureceğimiz yumurtanın beyazını da bu aşamada- ekleyip, karıştırıyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırladıktan sonra uzerini nemli bezle ortup, mayalanmaya bırakıyoruz.
Mayalanan hamurdan parcalar koparıp, elimizde yuvarlıyoruz. Yağlı kağıt serili tepsiye yan yana diziyoruz. Uzerine yumurta sarısı surup, 190 derece fırında pişiriyoruz.
Tereyağı eritip, zeytin yağı ve incecik doğranmış dereotu ile karıştırarak fırından cıkan sandvic poğacaların uzerine suruyoruz.
Servis ederken arasını kesip peynir-domates vs. koyup farklı şekillerde sunabilirsiniz.
==ALINTIDIRR====