
1 portakal kabuğu rendesi ve suyu 1/2 su bardağı pudra şekeri 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı kakao 1 paket yulaflı biskuvi 1/2 su bardağı iri kıyılmış ceviz/fındık 1/2 su bardağı damla cikolata Uzeri icin:
1/2 su bardağı ince cekilmiş ceviz/fındık 200 gram bitter cikolata 2 yemek kaşığı toz şeker 2 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı: Sos icin tereyağı, cikolata ve toz şekeri bir kaseye alıp, kaynayan suyun ustunde benmari usulu eritiyoruz.
Topları hazırlamak icin ise tereyağı erittikten sonra geniş bir kaba alıyoruz. Biskuvileri -robotta ya da elimizde- parcalayıp uzerine ilave ediyoruz. Portakal kabuğu rendesi, pudra şekeri ve kakaoyu ekleyip karıştırıyoruz. Kıvamını kontrol ederek portakal suyu ilavesinde bulunuyoruz. Elimizde yuvarlanıp cıkacak şekle gelince damla cikolata ve fındık/ceviz parcalarını da ekleyip yuvarlak toplar yapıyoruz. Once ince cekilmiş fındık/ceviz parcalarına sonra benmari usulu erittiğimiz cikolataya batırıp ya da sosu uzerine gezdirip servis ediyoruz.
Bu tarifi evde bayatlayan keklerle de yapabilirsiniz.
===ALINTIDIR====