Merhaba Yemek yarışması takipcileri
Yoresel Yemekler deyince aklıma ilk gelen tarif Kayseri YağlamasıBende diyetteyim bu Kayseri yağlaması benim diyetimi bozdu
Kayserili değilim tarifte eksik veya hata varsa Kayserili arkadaşlarımdan oncelikle ozur diliyorum..
Bu tarifi 16 yıl once Kayserili bir komşumuzdan oğrenmiştim..Ev ahaliside cok seviyor bu yuzden sıksık yaparım...
Yemeğin tek sorunu var oda yemesi biraz zor Aslında tum katları catala dolayıp yoğurda batırarak yenebilir..Ama bu yoreye ozgu el ile yenilen bir yemek..Tadını cıkarmak lazım..Umarım beğenir sizlerde denersiniz..
Gelelim tarife
Anlaşılmayan bir nokta olursa sorabilirsiniz.Belki anlatımda eksik hata olabilir..

Kayseri Yağlaması

6 kişilik
Genişletmek icin tıkla...

Yufkalar icin Malzemeler

4 cay bardağı su
Yarım paket yaş maya
10 su bardağı un
Tuz

Yapılışı
Su ,maya,tuz karıştırılır..Daha sonra azar azar un eklenir ve yoğrulur..
Hamur kulak memesi yumuşaklığında olacak..
Hamur 15 dakika uzeri kapalı bekletilir ve 16 parcaya bolunur..Daha sonra dolap poşeti veya strec sarılarak kuruması engellenir..

Bezeler tek tek acılarak Teflon tavada orta ateşte pişirilir..
Acarken cok fazla unlamayın.Ve tavayı ara ara pecete ile silin..Tavanın dibinde biriken unlar yanıp yufkalara bulaşabilir..

Pişen Yufkalar ust uste konarak bekletilir..

Harc Malzemeleri

300 gr orta yağlı dana kıyma
3-4 adet biber
4-5 tane biber
1 orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salcası
1 cay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
2 kase su

Yapılışı

Kıyma tavaya konur ve uzerine 1/2 cay bardağı su eklenerek pişirilir..Daha sonra sıvıyağ ve doğranmış soğan ile biber eklenir,kavrulur .Kavrulan harcın icine salca eklenir ve kavrulmaya devam edilir..

Domates ve 2 kase su eklenir.Daha sonra tuz ,biber eklenir pişirilir..Domatesler pişip biraz suyunu cekince altı kapatılır..

Daha sonra pişen yufkalar tek tek bir tepsiye konur ve uzerine sıcak harc dokulur..Tum yufkalar bitene kadar bu işleme devam edilir..

Kayseri Yağlamamız servise hazırdır..

Sunum icin Malzemeler

500 gr ev yapımı yoğurt
2 diş sarmısak

Kayseri yağlaması sarmısaklı yoğurt ile servis edilir..

Afiyet olsun..