Buğu Kebabı Tarifi icin malzemeler
1 Kilo kemiksiz koyun eti (kuşbaşı)
250 gram arpacık soğan
10 Diş sarımsak
4 Adet domates
1 Tatlı kaşığı karabiber
1 Tatlı kaşığı kekik
1,5 Tatlı kaşığı tuz






Buğu Kebabı Tarifi
Oncelikle arpacık soğanlarını soyalım. Sarımsakları soyalım, domatesleri rende yapalım. Orta boy bir tencereye eti alalım, uzerine arpacık soğan ve sarımsakları alalım karışturalım. Tencereyi ateşin uzerine alalım, et biraz yağlı olursa daha iyi olur. Kısık ateşte etin rengi donene kadar soteleyelim. Uzerine rendelediğimiz domatesi ilave edelim, karabiberi ve tuzu ilave edelim karıştıralım. Cok kısık ateşte agzı sıkı kapalı bir şekilde pişmeye bırakalım en az 1,5 saat pişmeli. Bu aşamada dikkat etmemiz gereken asla kapagın acılmayacak olması. Sure sonunda ocağın altını kapatalım, kapağı acmadan 20 -25 dakika buğu kebabımızı dinlendirelim. Sure sonunda kapağı acalım, kekik serpelim servise sunalım