Parmak Kebabı


Cok lezzetli bir fırın yemeği, Parmak Kebabı...
Merhaba canlarım. Kebabımız dun sofradaydı, bugun sitede Ben bu tarifi yazarken cocuklar yine hic bir şey uzerine ) uzun uzun kavga etmeye başladılar. Ben oyle demedim, hayır ben sana oyle dedin demedim. Bana bağırma, efendim sen bana kaşını devirme ))))) Sen sus, hayır sen sus. Tamam, o zaman sana tamam (hic abartmıyorum) Bak ben şimdi sinirlenmeye başladım ) En iyisi yemeğime geceyim....
Sunumu cok guzel ve lezzetli bir yemek. Ben biraz da kendi yorumumu katarak yaptım. Aynı şekilde malzemeleri hazırlayıp bir tava veya tencerede yapabilirsiniz ama fırında pişeni her zaman tercih ederim. Bereketli ve huzurlu sofralar dilerim hepinize...


Porsiyon: 8 kişilik
Hazırlama suresi:45-50 dakika
Pişme suresi:25-30 dakika


Malzemeler:
600 gr kuşbaşı et (ben kuzu kullandım) 3-4 tane orta boy patlıcan 7-8 tane koy biberi veya carliston (1 tanesi acı olabilir, lezzet verir ) 5 tane domates (biraz kucuklerinden) 1 orta boy kuru soğan Yarım cay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı pul biber Tuz Kızartmak icin sıvı yağ
Yapılışı:
Et ocağa alınır, zeytinyağı ilave edilir. Kendi suyunu bırakıp cekene kadar kısık ateşte pişirilir (kontrol edip pişmediyse biraz sıcak su eklenip tekrar pişirebilirsiniz) Kuru soğan doğranır, tencereye alınır. Soğanlar biraz olene kadar kavrulur.




Domateslerin kabukları soyulur. Ay şeklinde doğranır. Etlerin uzerine alınır, 2-3 dakika pişirilir bir kenara alınır. Patlıcanlar soyulup resimdeki gibi parmak şeklinde doğranır. Biberler aynı şekilde doğranır. Once biberler, sonra patlıcanlar kızartılır. Kağıt havlu uzerine alınır.




Fırın tepsisi alınır. Ortasına biraz domatesli et koyulur. Kenarlara kızarmış patlıcan ve biberler dizilir. Tepsinin en dışına kalan etler dizilir. Tencerede kalan et suyuna biraz tuz ve karabiber eklenir, karıştırılır (patlıcanlar tuzsuz olduğu icin ben azcık da uzerine serptim) . Tepsinin her tarafına gelecek şekilde kaşık yardımıyla gezdirilir.


Onceden ısıtılmış fırında 200-220 derecede uzeri kızarana kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır.


Kolay gelsin, Afiyet olsun...


Puf Noktası:

Kebap yaparken etin kalitesi cok onemlidir. Et pişmiş olmalı ama dağılacak hale gelmemeli. Domates eklendikten sonra cok fazla kavurmayın. Fazla suyunu fırında pişerken cekecek