Malzemeler: (4-6 kişilik)

· 2 yemek kaşığı Luna (70 gr)
· 1 adet ince ince doğranmış kuru soğan
· 2 adet ezilmiş sarımsak
· 1 cay kaşığı dovulmuş kakule
· 1 cay kaşığı kimyon
· 1 cay kaşığı kırmızıbiber
· 3 su bardağı rendelenmiş domates
· 1 yemek kaşığı limon suyu
· 2 adet kesme şeker
· 3 cay kaşığı tuz
· 3 su bardağı su (600 ml)
· 1,5 su bardağı yoğurt (300 gr )

Uzeri icin:

· Bir tutam taze kişniş

Hazırlanışı:

Corbayı hazırlamak icin erittiğiniz Luna ’nın icerisine ince ince doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyerek kavurun. Sonra kakule, kimyon ve kırmızıbiberi ilave ederek 30 sn karıştırın. Ardından hazırladığınız karışımın icine rendelenmiş domates, limon suyu, kesme şeker ve tuzu ekleyerek yaklaşık 10 dakika pişirin. Son olarak karışımın icerisine olculu suyu da ekleyerek kaynamaya bırakın.
Daha sonra yoğurdu blendır ile iyice cırpıp puruzsuz bir kıvam almasını sağlayın. Puruzsuz bir kıvam alan yoğurdun icerisine corbanın suyundan 2 kepce kadar ekleyip yoğurdun ısınmasını sağlayın ve bunu corbaya ilave edin. Bu işlem sonrasında corbayı birkac dakika daha pişirin.
Hazırladığınız corbayı, uzerinde taze kişnişle servis yapın.

Taclandıran oneriler:

Corbanızda yoğurt yerine aynı miktar labne peyniri de kullanabilirsiniz, muhteşem lezzetine inanamayacaksınız ​