Merhabalar
Yine bir yemek yarışmasıyla buluşmak istedim sizlerle (nam-ı diğer Gazel )
kahvaltılık diye diye Nevreste'ciğimin uzun suredir başının etini yemiş olmamdan mutevellit, yarışmaya iştirakım ve tarifimle başlıyorum...
Bu tarifi yakın zaman once oğrendim, ve o gunden beri her yaptığımda sile supure yediğimiz boreğimin malzemeleri ve yapımı şoyle;

Kıymalı sandal borek:

6 yaprak yufka
bir-iki kaşık kadar tereyağ veya margarinde kullanabilirsiniz..
150 gr. orta yağlı kıyma
1 baş soğan
3-4 adet biber
1-2 adet domates ve biber (uzeri icin)
biraz kaşar (uzeri icin)
1 yumurta sarısı (uzeri icin)
tuz-karabiber

Yapılışı :

Oncelikle kıymayı bir tencereye koyup azcık yağla pişmeye bırakıyoruz, soğan ve biberi doğrayıp ekliyoruz.. Guzelce kavrulduktan sonra tuz ve karabiber ekleyip bekletiyoruz...

Kıymamız beklerken, bir yufkayı tezgaha seriyoruz, fırca yardımı ile erittiğimiz tereyağını suruyoruz, ardından ikinci yufkayı uzerine kapatıyoruz.. sonra bıcakla artı şeklinde kesip dort parca elde ediyoruz... parcaları resimde gorulduğu gibi geniş tarafından başlayarak uc kısmına doğru sıkıca sarıyoruz, uc kısma yaklaştığımızda soldan ve sağdan kollarını daire şeklinde kıvırıyoruz ve uc kısmına yumurta sarısı surerek uc kısmını iceriye doğru katlıyoruz.. yumurta sarısı surulduğu icin kolayca yapışacaktır...
butun yufkaları bu şekilde yapıp tepsiye diziyoruz..

Ardından tepsiye dizili sandal şeklindeki boreklerimizin cukur kısımlarını kıyma ile dolduruyoruz...
uzerlerine bir dilim domates ve biber koyup, yufkaların kenarlarına yumurta sarısı suruyoruz, isteğe gore susam veya corekotu serpiştirip fırına veriyoruz, 180 derecede uzeri kızarana kadar pişiriyoruz..fırından cıkarmadan iki uc dakika once birer dilim kaşar koyuyoruz.. kaşar eriyince servise hazır...afiyet olsun

Elimden geldiğince birşeyler yaptım, inşallah sizlerde beğenirsiniz...

Bunlarda resimler... eşimin acıktım nidalarıyla birlikte yemeye hazır hale getirmek resimlemek ve masayı Hazırlamak epey atraksiyonluydu
Katılan herkese başarılar...