....
...........
Malzemeler:
1 kg kemiksiz kuzu
kuşbaşı
1 paket mantar, kup
doğranmış
2 adet patlıcan
2 adet yufka
yoğurt
Hazırlanması:
Eti tavaya alın, saldığı suyunu cekene kadar az
miktarda sıvıyağ ilavesi ile pişirin. (soğan vs. ilave
etmeden kavurma gibi pişsin.) Mantarı da ayrı bir
tavada pişirip et ile harmanlayın.
Patlıcanları kup doğrayıp tuzda bekletin ve sıvıyağda
kızartın.
Yufkaları mumkun olan en dar ucgenlere kesip (8-12
adet arası) aralarına herhangi bir şey surmeden bir
pipet yardımıyla sarın. Uclarını suyla ıslatıp kapatın
ve sıvıyağda kızartın. (boylece ici boş sigara
borekleri elde edin.)
Yuvarlak bir servis tabağının en altına mantar ve eti,
ikinci kata patlıcanları yayın. Uzerlerine yufkaları
guneş ışınları gibi dizin.
Ortasını acıp sarımsaklı veya sade yoğurt koyarak
servis yapın.