Malzemeler;

1su bardagı sıvıyag
1su bardagı sut
1yumurta
Bir cimdik tuz
1tatlı kasıgı sirke
Aldıgı kadar un

Uzeri icin;

1paket margarin yada tereyag.

Sebeti icin:

6su bardagı su
5su bardagı şeker

Yumusak kıvamlı bir hamur yapıyoruz.

Fındıkdan biraz buyuk olacak şekilde yuvarlayıp ayırıyoruz.
Her parcayı nişastayla tabak buyuklugunde acıyoruz
Fındık/ceviz serpip ince bir oklavaya sarip buzuyoruz.
Oklavadan cıkarıp uclarıni halka seklinde birleştiriyoruz.
Uzerine erittigimiz margarini tek tek gezdirip fırında uzeri kızarana kadar pisiriyoruz.

Ilık tatlıya soguk serbeti dokuyoruz.
İstege gore orta kısmı boyle cekilmis fındık/cevizlede servis edilebilir




Afiyet olsun..