İlk defa yemek yarışmasına katılıyorum. Katagori yoresel olunca memleketime ozel sıcak yaz gunlerinde nerdeyse hergun yapılan bir yemek bir ikram ceşididir. Sponsorum olarak hepinizin bildiği gibi memleketimde yaşanan maden kazası oncesinde iş guvenliği yetersiz olduğu icin calışmayan ve yaklaşık 10 aydır işsiz olan madencilerimizi gostermek istedim
Malzemeler (Yaklaşık 4 kişilik yaptım Malzemeler de ona gore)
Duğurcuk ( ciğ koftelik bulgur) kişi başına 1 cay bardağı
1 adet kuru soğan
1-2 kg kadar ergin domates (robotta cekilmiş)
maydanoz
1 su bardağı kadar ceviz (robotta cekilmiş)
su
tuz
yanında garnitur olarak domates, salatalık, pancar turşusu, haşlanmış lahana, sumaklı soğan
Yapılışı:
ilk olarak soğanı yemeklik olarak doğrayıp maydanozla birlikte 4 cay bardağı duğurcuğun icine koyuyoruz daha sonra robotta cektiğimiz domatesleri azar azar ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz duğurcukler yumuşamaya başlayınca robotta cekilmiş cevizi ekleyerek yoğurmaya devam ediyoruz tadına bakıldığı zaman cıtırtı olmayacak şekilde yoğuruyoruz yumuşatmak icin ara ara cekilmiş domatesten ekliyoruz iyice yoğurulduktan sonra bir kısmını sıkma olarak ayırıyoruz. Kalan kısmına soğuk su ilave ederek sulandırıyoruz cok sıcaklarda bu aşamada buz da koyabiliriz tuzu ilave edildikten sonra garniturlerle servis yapıyoruz
Afiyet olsun