
Yeni Zelanda'daki Auckland Universitesi'nden bilim adamları, bilimsel araştırmaların her zaman karmaşık sorunların cozumu icin yapılmadığını bir kez daha kanıtladı.
Yeni Zelandalı bilim adamları bu kez "en lezzetli pizza hangi peynirle olur" sorusuna yanıt aradı.
Araştırmada, mozzarella, cedar, edam, colby, emmental, gravyer ve provolone olmak uzere 7 farklı peynir turu incelendi. Peynirlerin elastikiyeti, yağ oranı ve erime sıcaklığı gibi kriterler ayrıntılı şekilde değerlendirildi.
Bilim adamları araştırma sonunda en lezzetli pizzanın mozzarella ile yapıldığını belirledi.
Diğer peynirlerin elastikiyetinin az olduğunu belirten bilim adamları, pişirme sırasında edam, cedar ve colbynin pizzanın uzerinde kolayca kabarmadığını, diğer peynirlerin "mukemmel pizza" icin ise cok yağlı olduğunu vurguladı.