Havaların soğumaya başladığı şu gunlerde sıcak ve sulu ev yemekleri gibisi yok.

Vitamin deposu kemikli kuzu gerdan eti, havuc ve patatesten oluşan haşlamanın, C vitamini deposu limonun ekşilik verdiği suyuna ekmek doğrayıp, kucuk bir kacamak yapabiliriz.

MALZEMELER
2 yemek kaşığı zeytinyağı 600 gram kuzu gerdan eti 1 adet defne yaprağı 200 arpacık soğan 4 diş sarımsak 4 adet orta boy patates 2 adet buyuk boy havuc 4 su bardağı sıcak su 1 cay kaşığı tane karabiber 1 cay kaşığı tuz 2 adet limon suyu 1/4 demet maydanoz KAC KİŞİLİK?
4 KİŞİLİK

HAZIRLAMA SURESİ
30 DAKİKA

PİŞİRME SURESİ
60 DAKİKA

Puf noktası:

Yemeğe tat ve lezzet vermesi icin arpacık soğan yerine butun halde tencereye alacağınız kuru soğan kullanarak da tarifi hazırlayabilirsiniz.

Pişirme onerisi:

Etleri haşladığınız su azaldığı takdirde sebzeleri ilave ettikten sonra sıcak su eklemeyi ihmal etmeyin. Limon suyuna yumurta sarısı katıp, cırptıktan sonra yemeği terbiyeli olarak da haşlayabilirsiniz.

Haşladığınız kuzu gerdan etinin kemiklerini ayıkladıktan sonra sebzelerle birlikte pişirmeye devam ederek yemeği hazırlayabilirsiniz.

NASIL YAPILIR?
Kuzu gerdan etlerini bol su ile yıkadıktan sonra bir kağıt havlu ile kurulayın. Sarımsak ve arpacık soğanların kabuklarını soyduktan sonra butun halde muhafaza edin. Kabuğunu soyduğunuz havucları iri parcalar halinde doğrayın. Patatesleri dort eşit parcaya bolun. Pişirme işleminin sonunda eklenecek maydanozları incecik kıyın. Artık yemeğin yapımına başlayabiliriz. Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Suyunu aldığınız kuzu gerdan etlerini tencereye alıp, hafif bir renk alana kadar kızartın. Tane karabiber, sarımsak ve defne yaprağını ekleyin. Sıcak suyu ilave edip, kapağı kapalı tencerede 30 dakika kadar haşlayın. Haşlanıp, yağını salan kuzu gerdan etlerine arpacık soğan, doğranmış patates ve havucları katın. Yemeğe ekşiliğini verecek limon suyunu da ilave ettikten sonra eti sebzelerle birlikte 30 dakika daha pişirin. Tuz ve doğranmış maydanoz ilavesiyle son bir kez karıştırdığınız yemeği, sıcak olarak servis edin. Soğuk kış gunlerinin ustesinden gelmek icin sevdiklerinizle paylaşın. ALINTIDIR..