İncir receli denince aklınıza ilk ne geliyor? Bir KAHVALTI SOFRASI mı? Halil Sezai ve duygusal şarkılarıyla dolu filmi mi? Eğer cevabınız film ise bugun bu algıyı değiştiriyoruz, incirin recel halini konuşuyoruz.

Film elbette başarılıydı (kimine gore de değildi ama cok konuşuldu diyelim) lakin incir recelinin kendisi bizce daha başarılı. İnanmayanları, hic de zor olmayan tarifimizi denemeye davet ediyoruz.

MALZEMELER

1 kilogram yeşil incir 1 kilogram toz şeker 1 adet limon suyu 1 adet cubuk tarcın 5 adet karanfil 2 su bardağı su KAC ADET?
2 KAVANOZ

HAZIRLAMA SURESİ
5 SAAT

PİŞİRME SURESİ
60 DAKİKA

Puf noktası: Receli, oda sıcaklığında bekletmeniz onerilir. İncirleri secerken taze ve olgun olmalarına ozen gosterin.

NASIL YAPILIR?

Yıkayıp, kabuğunu soyduğunuz incirleri tencereye dizin. Karanfilleri ve cubuk tarcını incirlerin arasına yerleştirin. Toz şekeri ekleyin ve incirlerin suyunu bırakması icin oda sıcaklığında ağzı kapalı bir tencerede 4 saat kadar bekletin. Toz şeker ile bekleyen ve suyunu salan incirlere 2 su bardağı suyu azar azar ekledikten sonra kısık ateşte, incirlerin dağılmaması icin fazla karıştırmadan pişirin. Kaynayan recelin kıvamını aralarda kontrol ederek yaklaşık 45 dakika kadar pişirin. Limon suyunu ekleyin, pişirme işlemini 10 dakika daha devam ettirdikten sonra receli ocaktan alın. Oda sıcaklığında beklettiğiniz ılınan receli kavanozlara doldurun, tamamen soğuduktan sonra kapaklarını kapatarak muhafaza edin. Artık kahvaltılarınızda incir receline de yer acabilirsiniz. ALINTIDIR..