MALZEMELER

100 gram pide hamuru 45 gram taze kaşar peyniri 90 gram kuşbaşı et (kucuk doğranmış) Pide ici icin:
30 gram domates 26 gram sivri biber 40 gram kuzu kuşbaşı eti 5 ml. sut KAC KİŞİLİK?
1 KİŞİLİK

HAZIRLAMA SURESİ
40 DAKİKA

PİŞİRME SURESİ
6 DAKİKA

Puf noktası:

Pide ici icin verilen malzeme oranları 100 gramlık pide hamuru yapımında kullanılacak kadardır.

İc harcında domates ve et bulunduğundan gunluk yapılmalı, cabuk tuketilmelidir.

Hazırladıktan sonra uzerine nemli bir bez orttuğunuz pide hamurunu oda ısısında dinlendirdikten sonra acın.

Servis onerisi:

Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra pidenin kenar kısımlarına tereyağı surup, resimde gorulduğu ve sıcak tabakta servis ediniz.

NASIL YAPILIR?

Un, sut, yaş maya, tuz ve toz şeker ile hazırlayabileceğiniz pide hamurunu 100 ’er gramlık toplar halinde kesin. İc harcı icin kabuğunu soyduğunuz domates, cekirdeklerini cıkardığınız sivri biber ve kuzu kuşbaşı etini kucuk parcalar halinde kesin. Domatesleri, suyunu cekene kadar kavurun. Pide icine ilave olarak rendelediğiniz taze kaşar peyniri ve kuşbaşı et ile tum malzemeyi harmanlayın. Dinlenen hamuru bir merdane yardımıyla actıktan sonra harcı kenar kısımlarında pay bırakacak şekilde uzerine yayın. Hamurun kenar kısımlarını hafif bir şekilde ice kapatın. Geniş bir spatula yardımıyla fırın tepsisine yerleştirdiğiniz kuşbaşılı pideyi, onceden ısıtılmış 170 derece fırında 6 dakika kadar pişirin. Keskin bir bıcak yardımıyla dilimledikten sonra sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın. ALINTIDIR..