Goruntusu ile karnıyarığı andıran ve orta kısımları kıymalı ic harc ile doldurulduktan sonra fırınlanan kabaklar, haşlanarak pişirildiği icin cok hafif oluyor.

Sarımsaklı yoğurt eşliğinde afiyetle yiyiniz.

MALZEMELER
2 adet buyuk boy (etli kabak) 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet orta boy kuru soğan 2 diş sarımsak 250 gram orta yağlı kıyma 1 adet buyuk boy domates 1 tatlı kaşığı biber salcası 1/4 demet dereotu 1/2 tatlı kaşığı nane 1 cay kaşığı tuz 1/2 cay kaşığı karabiber Uzeri icin:
4 dilim kaşar peyniri 1 adet orta boy domates Fırın kabını yağlamak icin:
2 yemek kaşığı zeytinyağı Pişirme işlemi icin:
1 su bardağı sıcak su KAC ADET?
4 ADET

HAZIRLAMA SURESİ
30 DAKİKA

PİŞİRME SURESİ
40 DAKİKA

Puf noktası:

Kabakları, cekirdekli olan ic kısımlarını boşalttıktan sonra derin yağda kızartıp, kıymalı harcı ile fırınlayabilirsiniz.

Pişirme onerisi:

Salcayı domatesle birlikte ic harcında kullanabileceğiniz gibi sıcak su ile karıştırarak fırın tepsisine ekleyebilir, kabakları domates sosunda pişirebilirsiniz.

NASIL YAPILIR?
Bol suda yıkadığınız kabakları, sap ve uc kısımlarını kestikten sonra alacalı şekilde soyun. Keskin bir bıcak yardımıyla ortadan ikiye kestiğiniz kabakların ic kısımlarını bir kaşık yardımıyla boşaltın. Bu esnada taban kısımlarını zedelememeye ve delmemeye dikkat edin. Kabakları, sıcak su dolu bir tencerede yaklaşık 5 dakika kadar haşlayın. Sonrasında bir kevgir yardımıyla suyunu suzdurup, orta kısımları yukarıda kalacak şekilde yağladığınız fırın tepsisine alın. Kıymalı ic harcı hazırlamak icin; kuru soğanı kucuk parcalar halinde yemeklik doğrayın. Sarımsağı ince ince kesin. Kabuğunu soyduğunuz domatesi kup şeklinde doğrayın. Dereotunu incecik kıyın. Zeytinyağını bir tavada kızdırın. Yemeklik doğradığınız soğan ve sarımsakları hafif bir renk alana kadar kavurun. Lezzet vermesi adına tercih edebileceğiniz orta yağlı kıymayı tavaya alın. Kavrulmakta olan soğanlarla birlikte renk alıp, suyunu cekene kadar pişirin. Aralarda karıştırıp pişirme işlemine devam ederek sırasıyla; doğranmış domates, biber salcası, nane, tuz ve karabiberi ekleyin. Ocaktan aldığınız kıymalı ic harca ince ince kıydığınız dereotunu katıp, karıştırın. Haşladığınız kabakların orta kısımlarını kıymalı harc ile doldurun. Uzerini suslemek icin; domatesi yarım ay şeklinde dilimleyin. Kaşar dilimlerini ortadan ikiye kestikten sonra domateslerle birlikte kabakların uzerine yerleştirin. Fırın tepsisine sıcak suyu ekleyin. Karnıyarık şeklini alan kabakları, onceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın. ALINTIDIR..