Herkese merhaba.

Yine bir suru aksilikle karşılaştım.Anlatmazsam olmaz.







Şunu da belirtmek istiyorum bu sunumlar kolay gibi gorunuyor ama cok zor.Bunları yapana kadar beş ceşit yemek yapardım.Cok incelik istiyor.Yani demem o ki boşverin susu pusu yemeğe odaklanın.Nasıl olsa mideye gidecek.Uğraşmaya değmez.

Katılan arkadaşlarıma başarılar dilerim.
Resim eklemede yirmi resim kuralı varmış onun icin bazı resimleri eledim.
Once suslu tabaklar.

Biber ve salamdan gullerim.



Peynirden mantarlarım.

Dantel krepim.(Pişmiş hali masada.)

Calı supurgelerim.


Palyacom.Tabağa sığmadığı icin masada gosterdim.Yemelik değil bakmalık.


Bu da kahvaltının ustune meyve.

PASTIRMALI YUMURTALI KREP
MALZEMELER
1 su bardağı sut
2 su bardağı un (Az gelirse bir iki kaşık ekleyebilirsiniz.)
6 adet yumurta (4'u krepin ustune kırılacak)
8 dilim pastırma
Yarım cay kaşığı kabartma tozu
1 cay kaşığı karabiber
1,5 cay kaşığı tuz

2 adet yumurta,un,sut,karabiber,tuz ve kabartma tozunu bir kaba alıp puruzsuz hale gelinceye kadar cırpıyoruz.


Bir kaşık sıvıyağ koyduğumuz tavada onlu arkalı pişiriyoruz.(Cevirirken de tavayı yağlayın)

Pişen krebin ortasına yumurta kırıp altına ve ustune pastırma dilimi koyup yumurtayı kapamayacak şekide dort tarafından zarf şeklinde katlayıp 200 derece fırında yumurta pişene kadar tutuyoruz.

Bu da masam.






