
Kek icin:
2 su bardağı ahududu 2 su bardağı un 2 cay kaşığı kabartma tozu 1/2 cay kaşığı karbonat 1 tutam tuz 1 limonun rendelenmiş kabuğu 1 cay bardağı toz şeker 90 gr tereyağı 2 yumurta 1 cay kaşığı vanilya 1/2 su bardağı sut Kıtır hamur icin:
1 cay bardağı un 1 tutam tuz 3 yemek kaşığı toz şeker 3 yemek kaşığı esmer şeker 75 gr soğuk tereyağı Hazırlanışı: Kıtır hamur icin un, tuz ve şekerleri mutfak robotuna alıyoruz. Tereyağını ekleyip kırıntı şeklinde bir hamur elde edinceye kadar karıştırıyoruz. Hamuru kullanıncaya kadar derin dondurucuda bekletiyoruz.
Kek icin, ahududuları az miktarda un ile harmanlıyoruz. Başka bir kapta unu, kabartma tozunu, karbonatı ve tuzu karıştırıyoruz. Rendelenmiş limon kabuğu ve şekeri bir kaba alıp elinizle ovarak karıştırıyoruz. Tereyağı ile bitlikte cırptıktan sonra yumurtaları da teker teker kırıp cırpmaya devam ediyoruz. Vanilyayı ekliyoruz. Mikserin hızını duşurup, sut ve unlu karışımı ekleyip tekrar cırpıyoruz.
Hazırlanan kek harcını yağlı kağıt serili kare şeklindeki kalıba aktarıyoruz. Ahududuları uzerine yaydıktan sonra kıtır hamuru da rendeleyip, onceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişiriyoruz. Fırından cıkıp biraz dinlendikten sonra servis ediyoruz
==ALINTIDIR==