Evet bazıları kolac bazıları peksimet der ama bizim oralarda buna kolac denir Guzel ama cok acayip yağlı bir tarif Bulgaristan Mutfağından bu arada....
Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Aldığı kadar su
Tuz
1 cay bardağı sıvıyağ

Kızartmak icin
3 su bardağı sıvıyağ
Yapılışı:
Derin bir kasenin icerisinde ilk once un,kabartma tozu ve tuzu karıştırın.Ardından yoğurdu ve alabildiği kadar suyu ilave edin.Hamuru iyice yoğurun.Hamurun yumuşaklığı kulak memesi kıvamında olacak.Hamurdan yumurta buyukluğunde parcalar kopartıp, avucunuza sıvıyağ koyarak halkalar yapın.Bu hamur halkalarını derin bir tencerede kızgın yağda arkalı onlu kızartın.Sıcak olarak servis yapın.Afiyet olsun..