Malzemeler (5 adet):

2 yemek kaşığı (70 gr) yağ 10 adet lazanya yaprağı 1 adet ince doğranmış kuru soğan 500 gr ıspanak 1,5 su bardağı (150 gr) rendelenmiş kaşar peyniri Domates sosu icin:
1 yemek kaşığı (35 gr) yağ 1 kase (4 adet buyuk boy) rendelenmiş domates 1 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 cay kaşığı karabiber Fırın kabını yağlamak icin:
1 yemek kaşığı (35 gr) yağ Suslemek icin:
Birkac dal fesleğen Hazırlanışı:
Haşladığımız lazanyalarımızı once soğuk suyun icine oradan da temiz bir bezin uzerine tek tek alıyoruz. Diğer yanda yağmızı tenceremizde eritip soğanlarımızı ekleyerek kavuruyoruz. İcine ıspanaklarımızı da ilave edip, ıspanaklarımız suyunu tamamen cektikten sonra altını kapatıyoruz.Lazanyalarımızdan iki tanesini kısa kenarları ust uste gelecek şekilde birleştirerek uzatıyoruz. Diğer lazanya hamurlarını da bu şekilde hazırladıktan sonra uzerlerine once kaşar peynirlerini sonra da ıspanaklarımızı paylaştırıyoruz. Domates sosumuz icin gerekli olan tum malzemeleri bir tencereye alıp koyu bir kıvam elde edinceye kadar pişiriyoruz. Fırın kabımızı yağ ile yağlıyoruz. Hazırladığımız rulolarımızı fırın kabımıza dizip uzerlerine domates sosumuzu gezdirdikten sonra 200 derece fırında 10 dk pişiriyoruz. Fesleğen yapraklarıyla susleyip sıcak olarak servis yapıyoruz.

Puf Noktası:
Lazanyalarımızı mumkun olduğunca buyuk bir tencerede, bol suda ve 2 ’şer 2 ’şer haşlayalım. Aksi takdirde lazanyalarımız birbirine yapışabilir.

ALINTIDIR..