MALZEMELER:
.3 dilim bal kabağı
200 gr. kıyma
2 soğan
2 yemek kaşığı yereyağ
Tuz
Karabiber
Uzeri icin:
1 kase yoğurt
İsteğebağlı iki diş sarımsak
2 kaşık tereyağ
Pul biber
YAPILIŞI:
Bal kabaklarını kup kup doğrayıp tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın.
Soğanları yemeklik doğrayın.
Tavaya tereyağını alıp eritin ve soğanları ekleyip kavurun.
Ardından kıymayı ekleyip kavurun.
Tuzunu ve biberini ilave edip karıştırın ve ocaktan alın.
Haşlanmış bal kabaklarını servis tabağına alın.
Uzerine sarımsaklı yoğurt dokun.
Onun da uzerine kıymalı harcı dokun
Tereyağını sos kabına alıp eritin.
Yağ kızınca icine pul biberi ekleyip rengini yağa vermesini sağlayın.
Bu sosu boraninin uzerine dokup sıcak servis yapın.
Afiyet olsun...
ALINTI