Bayatlamayan Poğaca Tarifi İcin Malzemeler:
Hamuru İcin:
1 su bardağı yoğurt,
1 su bardağı sıvı yağ,
2 su bardağı ılık su,
1 paket yaş maya,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 yemek kaşığı şeker,
1 adet yumurta,
Un (yaklaşık 8 su bardağı)
Uzeri İcin:
1 adet yumurta,
Susam,
Corek otu (isteğe bağlı).
Bayatlamayan Poğaca Yapılışı
Bir kabın icerisine ılık suyu dokelim ve icerisinde mayayı ve şekeri eritelim ve mayanın
kabarmasını goz goz olmasını bekleyelim.
Sıvı yağı, yoğurdu, tuzu ve unu ekleyelim.
Hamuru kulak memesi kıvamında yoğuralım.
Hamur kabının kapağını kapatarak, kalın bir ortu ile sıcak kalmasını sağlayacak şekilde, saralım
ve yarım saat ile bir saat arasında hamuru dinlendirelim.
Hamurunuzun mayası geldiğinde dilediğiniz gibi şekil vererek uzerine yumurta sarısı surelim.
Daha kolay şekil verebilmek icin tezgahınıza az miktarda un serpebilirsiniz.
Dilerseniz uzerine susam, corekotu serpebilirsiniz.
İcerisine peynir koyabilirsiniz.
Onceden ısıtılmış 185° fırında pişirelim.
Afiyet olsun.
Not: Malzemelerin; bu oranlarını sabit tutarak yarısını ya da iki katını, kendiniz coğaltıp
azaltabilirsiniz. (yemektarifleri-sitesi)