Mersin Gulnar cevresinde yapılan bir ceşit un corbamızdır. İcerisinde hamurdan yaptığımız kıkırt katılarak bol naneli kış gunlerinin aranan icimizi ısıtacak sıcacık corbasıdır.
Malzemeler:
1 +1 su bardağı un
Kızartmak icin bir bardak sıvıyağ
Bir yemek kaşığı kuru nane
Bir yemek kaşığı biber salcası
5 bardak su Yada tercihe gore et suyu
Yarım cay bardağı yağ
Yapılışı: Yayvan bir tepsiye, bir bardak kadar un katılır, tavlama usulu ile una serpilerek şehriye biciminde un topakları elde edilir, ( hamursu olmayacak) . Kıkırtları icinde yine bir bardak un ile başka bir kapta da kucuk bir hamur bezesi yapılır silindir şeklinde yuvarlandıktan sonra kucuk kucuk kesilir ve kızgın yağda kızartılır. Tenceremizde kaynayan suyun icine once şehriye biciminde yaptığımız hamurlar eklenir bir taşım kaynadıktan sonra yağda kızarttığımız kıkırtlarımız da tencereye eklenir. Birlikte 7 dakika kadar kaynatılır. Tavada yarım cay bardağı kadar yağ kızdırılır icerisine bir silme yemek kaşığı salca katılır. Salca yağda ezilir ve bir kaşık kuru nane eklenerek elde edilen sos corba tenceremize eklenerek karışması sağlanır. Bu şekilde hazırlanan corba kış gunlerinde soğuk havalarda afiyetle icilir.
Afiyet Olsun.
alıntı