
3 yemek kaşığı margarin
1 adet kuru soğan
4 adet kabak
1 adet havuc
10 adet mantar
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı sut
6 su bardağı tavuk suyu
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
½ demet dereotu
Tuz-karabiber
Kuru soğanı yemeklik doğrayın.
Kabakların ve havucun kabuklarını kazıdıktan sonra ayrı ayrı rendeleyin.
Mantarların saplarını cıkarıp kıyın.
Derin bir tencerede margarini kızdırıp icine piyazlık doğradığınız kuru soğanı ilave edip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
Soğanlar renk aldıktan sonra icine unu ekleyip unun kokusu cıkana kadar pişirmeye devam edin.
Daha sonra icine rendelediğiniz kabakları kimyonu, sutu ve tavuk suyunu koyup bir taşım kaynattıktan sonra pişen sebzeleri mikser yardımıyla pure haline getirin.
En son olarak corbanın icine rende havucu, kıyılmış mantarları, dereotunun yarısını kırmızı pul biberi, tuz-karabiberi koyup kaynatın.
Pişen corbayı servis tabağına aldıktan sonra kalan kıyılmış dereotu ile susleyip sıcak olarak servis edin.
alıntı