Alıntı: gizliteras.com
300 gr Mascarpon peyniri (ben Macro ’dan aldım) 6 yumurta sarısı Yarım su bardağından 1 parmak eksik şeker (bir parca daha şekerli olsun derseniz yarım su bardağı da koyabilirsiniz) 200 gr kedi dili (Ben 2 paket aldım 1 paketten 2-3 adet fazla kullanılıyor ama kabınıza gore 1 paket de yetebilir) 3 yemek kaşığı sıvı krema 2 cay kaşığı sıvı vanilya 250 ml espresso 125 ml baileys 300 gr katı krema 1 paket kakao Yapılışı;
Once yumurtaları beyazından ayırıp bir kabın icine alalım.

Bir tencerenin icine kaynayan suyu koyup icerisine daha ufak bir tencere koyalım. Ufak tencerenin icine yumurta sarılarını ve yarım su bardağından biraz az şekeri ekleyelim. Benmari dediğimiz yontemle, altını kıstığımız kaynar suyun icerisinde yavaş yavaş pişen karışımı 10 dakika boyunca tahta kaşıkla surekli karıştıralım.

Daha sonra ocaktan alıp kalın, sarı bir karışım haline gelene kadar tahta kaşıkla hızlı hızlı 1-2 dakika cırpın. O esnada karışım soğuyacak da.

Karışıma Maskarpon peynirini ekleyip eriyene kadar doverek karıştırmaya devam edelim.

Uzerine 3 yemek kaşığı krema ekleyelim ve karıştıralım. Sıvı vanilya cok hoş bir aroma veriyor 2 cay kaşığıkarışımaekleyelim.

Ayrı bir kapta pasta kreması icin toz ile sutu cırpın (malzemelerde hazır katı krema gozukuyor ancak tup bozuk olduğundan pasta kreması kullandım, katı herhangi bir krema, krem şanti de olabilir).

Espresso ve baileys ’i derin bir kap ya da tabak icerisine alın. Ben evde olduğu icin espresso yaparken yumuşak bir aroması olan livanto kapsulu kullandım. Ancak siz Espresso yerine nescafeyi su ile de karıştırıp kullanabilirsiniz.

Tiramisu ’yu yapacağınız kabın tabanına kremayı bir kat yayın.

Bir yandan kedi dillerini derin kaptaki espresso & baileys karışımına batırıp birkac saniye tutup cekin ve kremalı taban ustune dizin. Burada kedi dilinin sırılsıklam olmaması gerekiyor, ama ortası cok kuru da kalmamalı. Kedi dilini elinizle tutarken dışı hafif yumuşadığında anlayabilirsiniz sıvı zamanla nufus ediyor, tamamen yumuşayana kadar beklemeyin.

Tum tabana kedi dili dizip ustunu bir kat daha krema ile kaplayın ve aynı şekilde bir sıra daha ıslatılmış kedi dili dizin.

Ustunu ortecek şekilde yine krema ile kaplayıp dolapta 1 gece dinlendirin.

Servis oncesi, kakaoyu elekten gecirerek serpin ve her kaşıkta ağzınızda eriyecek Tiramisu ’nuzu afiyetle yiyin!