Mubarek uc aylara kavuştuk şukurler olsun. Mirac kandiliniz mubarek olsun diyeyim oncelikle. Kandillerin olmazsa olmazı şuphesiz kandil simididir. Zaten normalde de vazgecilmez lezzetlerimiz arasındadır. Boyle bol susamlı olunca bir de ağızda dağılınca harika oluyor. Ustelik kolay kolay da bayatlamayan bir tariftir. Mutfağınızda hep olsun ki misafirlerinizle paylaşın ara da da atın ağzınıza tabi

Malzemeler:
1 paket margarin veya tereyağ
1 cay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 cay kaşığı tuz
1 yumurta(Sarısı hamura beyazı dışına)
1 kabartma tozu
Alabildiğine un
Uzeri icin:
Susam (yeteri kadar)
Yapılışı:
Yoğurma kabımıza oda sıcaklığında iyice yumuşamış margarini alalım. Uzerine sıvıyağ, yoğurt, sirke, tuz, şeker, yumurta sarısını ekleyelim ve elimizle iyice yoğuralım.
Kabartma tozu ve unu beraber ekleyelim. Azar azar un ilave edelim cok fazla un kabul eden bir tarif değil. Kurabiye hamurumuz cok sert olmayacak cok da yumuşak olmayacak. Yumuşak olursa pişerken yayılır. Sert olursa da şekil almaz.
Hamurumuz hazır. Ceviz buyukluğunde beze yapıp tezgahta yuvarlayalım. İki ucundan birleştirip simit şekli verelim. Once yumurta akına sonra bol susama batıralım.
Şekil verdiğimiz simitlerimizi 180 derece fırında pişmeye bırakalım. Cok fazla pişmeyecek. Goz kararı diyelim.
Nefis simitlerimiz pişti bile valla harika olmuş ellerime sağlık


Cayla servis edelim.
Afiyet olsun

