3 yumurta
Yarım paket margarin (oda ısısında yumuşamış)
1 cay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı kakao
Kabartma tozu
Vanilya
Aldığı kadar un (revani hamuru kıvamında olacak kadar)
Yemek Tarifinin Hazırlanışı
Yumurta ve şeker iyice cırpılır.
Yumuşamış veya kup kup doğranmış margarin,sıvıyağ,kabartma tozu,vanilya eklenir ve tekrar cırpılır.un yavaş yavaş eklenir kıvam alınca bir kısmı ayrılır,ayrılan kısma kakao eklenip cırpılır.
Yağlanmış kalıba once beyaz sonra kakaolu hamur aktarılır ve 180 derece fırında pişirilir.iyice kabardıktan sonra pişip pişmediğini anlamak icin kurdan batırılır eğer hamur bulaşmıyorsa pişmiş demektir.afiyet olsun.
NOT:bu tarifte sut,yoğurt gibi cabuk bayatlamaya sebep olan malzemeler olmadığı icin uzun sure saklanabilir hatta soğuduktan sonra dilimleyip derin dondurucuya konup istenildiği zaman cıkarabilirsiniz,ilk yaptığınızdaki tazeliğini koruduğunu goreceksiniz.
diğer bir dipnot ise bu tarifte cok fazla un kullanılmaması cunku fazla un hamuru sıkılaştırır ve puf puf olmasını onler.