3 yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım paket margarin
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı sut
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (2,5 su bardağı kadar)
Yemek Tarifinin Hazırlanışı
Margarin eritilir. Eriyen margarin soğurken yumurta ve şeker kopuk kopuk olana kadar cırpılır. Ardından sut eklenir. Kakao ve ılık haldeki margarin eklenir. İyice cırpılır. Bu karışımdan bir su bardağı ayrılır.
Un ve vanilya eklenerek cırpmaya devam edilir. En son olarak kabartma tozu eklenir ve karıştırılır. Yağlanmış tepsiye dokulur. Fırında 180 derecede pişirilir. Fırından cıkan kekin ilk sıcaklığı gecince, uzerine bir su bardağı ayırdığımız karışım dokulur. Soğuduktan sonra hindistan cevizi ile susleyip servis yapabilirsiniz.
..::Afiyet olsun::..